![En kompakt och maffig ostkaka med både vispgrädde och mandelmjöl i smeten. Skär den i mindre bitar och servera med sötsyrlig rabarbersylt och gärna lite grekisk yoghurt.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/ostkaka-med-kardemumma-och-rabarbersylt/1578678811.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.67&format=webp&quality=80)
Ostkaka med kardemumma och rabarbersylt
![Ostkaka med kardemumma och rabarbersylt](https://cdn-kund.arla.se/recept/ostkaka-med-kardemumma-och-rabarbersylt/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En kompakt och maffig ostkaka med både vispgrädde och mandelmjöl i smeten. Skär den i mindre bitar och servera med sötsyrlig rabarbersylt och gärna lite grekisk yoghurt.
Gör så här
-
- Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mjölk, grädde, cottage cheese, vaniljsocker och kardemumma. Vänd ner de båda mjölsorterna. Smörj en ugnsfast form som rymmer 3 liter, häll i smeten och grädda i ugn på 175° ca 1 tim eller tills kakan har stelnat. Låt svalna.
- Koka samman rabarber, vatten och socker några minuter till en krämig sylt. Ta från värmen och häll på rena burkar. Förvara kallt.
- Skär ostkakan i bitar och servera med rabarbersylten.