En kompakt och maffig ostkaka med både vispgrädde och mandelmjöl i smeten. Skär den i mindre bitar och servera med sötsyrlig rabarbersylt och gärna lite grekisk yoghurt.

Ostkaka med kardemumma och rabarbersylt

Ostkaka med kardemumma och rabarbersylt

En kompakt och maffig ostkaka med både vispgrädde och mandelmjöl i smeten. Skär den i mindre bitar och servera med sötsyrlig rabarbersylt och gärna lite grekisk yoghurt.

Gör så här

    • Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mjölk, grädde, cottage cheese, vaniljsocker och kardemumma. Vänd ner de båda mjölsorterna. Smörj en ugnsfast form som rymmer 3 liter, häll i smeten och grädda i ugn på 175° ca 1 tim eller tills kakan har stelnat. Låt svalna.
    • Koka samman rabarber, vatten och socker några minuter till en krämig sylt. Ta från värmen och häll på rena burkar. Förvara kallt.
    • Skär ostkakan i bitar och servera med rabarbersylten.