Mumsiga ostkrämsfyllda petit-chouer med spännande smak av aprikos och senap.

Osthattar

Osthattar
Recept av Cecilia Andersson

Mumsiga ostkrämsfyllda petit-chouer med spännande smak av aprikos och senap.

Gör så här

  • Ostkräm:

    • Koka äggen till ostkrämen 8 min och kyl en liten stund under kallt vatten. Äggen ska fortfarande vara ljumna.
    • Bryn smöret. Skala äggen och lägg i en hög kanna. Häll det brynta smöret över äggen och mixa samtidigt med en stavmixer. Tillsätt crème fraiche, ost, senap och salt och fortsätt mixa till en slät kräm. Låt stå i kyl under natten.
  • Pajdeg:

    • Blanda mjöl och smör i en maskin med vinge, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg.
    • Kavla ca 2 mm tunt mellan två bakplåtspapper, mjöla det undre pappret innan degen kavlas ut och mjöla sedan på degen innan det andra pappret läggs på. Kavla och stansa ut rundlar, 4 cm i diameter. Låt ligga i frysen ca 30 min.
  • Pâte à choux:

    • Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt. Tillsätt mjölet och rör med slev till en deg. Rosta degen någon minut under omrörning. Lägg över i en bunke och rör runt lite för att få ur värmen. Vispa lätt samman ägg och äggulor. Rör kraftigt ner lite ägg i taget i degen. Lägg i sprits.
    • Spritsa ut 20 små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en fryst pajrundel på varje boll och tryck till lite. Baka av i ugn på 200° ca 20 min.
  • Vid servering:

    • Gör ett hål på undersidan av petit-chouerna. Spritsa i aprikosmarmelad och sedan ostkrämen. Förvara i kyl om de inte serveras direkt, men servera petit-chouerna samma dag. Spritsa ev lite ostkräm på toppen vid servering