Ostbrulé med päronflarn

Gör så här

    • Dela osten i små bitar. Koka upp mjölk, grädde och ost. Lägg äggulorna i en bunke och häll den varma ostblandningen över. Häll tillbaks allt i kastrullen och låt sjuda under omrörning, ca 5 minuter.
    • Sila krämen och fördela i portionsskålar. Låt svalna. Ställ på bleck och täck med plastfilm. Baka i ugn,120° på ånga, ca 15 minuter tills bruléerna har stelnat. Låt svalna.
    • Koka socker, vatten och glykos till ett sockerlag. Hyvla päronen tunt på mandolin. Lägg päronen på silpat och pensla med sockerlag. Baka i ugn 75°, ca 4 timmar tills de har torkat. Låt svalna.
    • Strö råsocker över bruléerna vid servering och bränn med brännare eller i salamander. Servera med päronflarn.
  • Källa:Castello 2011