Liten men smakrik ostbricka att servera som tilltugg i baren eller ha som ostalternativ på dessertmenyn. Fårost, italiensk kittost och getost trivs bra ihop med morotsmuffins kryddade med kummin, söta flarn och en god sylt med bitar av päron och persika.

Ostbricka med morotsmuffins, hirsflarn samt sylt på päron och persika

Ostbricka med morotsmuffins, hirsflarn samt sylt på päron och persika
Recept av Roland Persson

Liten men smakrik ostbricka att servera som tilltugg i baren eller ha som ostalternativ på dessertmenyn. Fårost, italiensk kittost och getost trivs bra ihop med morotsmuffins kryddade med kummin, söta flarn och en god sylt med bitar av päron och persika.

Gör så här

  • Päron- och persikosylt:

    • Kärna ur och skala päron och persikor. Skär dem i mindre bitar.
    • Lägg frukten i en kastrull med vattnet. Låt sjuda ca 10 min. Tillsätt citronsaft och syltsocker, låt koka tills det börjar tjockna. Ta från värmen och låt svalna.
  • Morots- och kumminmuffins:

    • Vispa ägg och socker luftigt. Vänd ner morötter, valnötter, olja och kummin.
    • Blanda mjöl med bakpulver och vänd ner i smeten. Fyll 10 muffinsformar med smeten och strö över lite extra hel kummin.
    • Baka av i ugn på 175° ca 20 min.
  • Hirsmandelflarn:

    • Smält smöret och blanda med övriga ingredienser. Stryk ut smeten på 1 plåt med silpatmatta eller bakplåtspapper.
    • Baka av i ugn på 175° ca 8 min. Låt kallna och bryt i bitar.
    • Servera ostarna tillsammans med sylt, muffins och flarn.