![Fem olika ostar serveras med rågbröd, fikonmarmelad och ett smakfullt äppelmandelflarn. En lyxig ostbricka att sälja som take away till lunchgästerna på fredagen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/ostbricka-med-fem-ostar-och-appelmandelflarn/696380975.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Ostbricka med fem ostar och äppelmandelflarn
![Ostbricka med fem ostar och äppelmandelflarn](https://cdn-kund.arla.se/recept/ostbricka-med-fem-ostar-och-appelmandelflarn/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Fem olika ostar serveras med rågbröd, fikonmarmelad och ett smakfullt äppelmandelflarn. En lyxig ostbricka att sälja som take away till lunchgästerna på fredagen.
Gör så här
-
Äppelmandelflarn:
- Kavla ut smördegen tunt och skär i 10 cm breda remsor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Mixa mandelmjöl, smör, florsocker och äggulor. Bred ut krämen på smördegen. Hyvla äpplena tunt på mandolin och lägg på krämen.
- Baka av i ugn på 175° ca 15 min. Låt svalna och skär i bitar. Servera till ostarna på ostbrickan.