Ostbricka Gruyère, Morfars Brännvinsost, Getost, Morbier, Appenzeller

Ostbricka Gruyère, Morfars Brännvinsost, Getost, Morbier, Appenzeller

Gör så här

RÖDBETSPETIT-CHOUER
Koka upp råsaft och smör. Tillsätt mjölet och vispa tills degen släpper från kanterna, låt svalna. Kör degen i en maskin med vinge. Tillsätt äggen ett i taget och kör till en slät deg. Spritsa små petit­chouer på plåtar med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 175° ca 20 min tills de är torra i mitten, låt svalna. Riv skalet av hela citronen och pressa saften ur halva. Blanda med färskost och smetana. Smaka av med salt och peppar. Spritsa fyllningen i petit­chouerna.

FRITERADE SVARTRÖTTER
Skala svartrötterna och hyvla tunt på längden. Fritera i olja på 170° tills de är krispiga. Låt rinna av på papper och salta. Plocka örterna. Fritera örtbladen krispiga. Låt rinna av på papper och salta. Varva svartrot och örter i skålar.

PLOMMONCURD
Låt plommonen långsamt mjukna på svag värme i en kastrull. Passera ner i en skål. Vispa i ägg, socker, smör, citronskal och saft. Värm under vispning i vattenbad tills smeten tjocknat, ca 30 min.

MANDELCHILIVINÄGRETT
Blanda allt och smaka av med salt.

Källa: Roland Persson

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen