Ost & skinkdumpling
Doppa dumplings! Bjud på en exotisk dopp-i-grytan där era skinkrester får en asiatisk touch gästerna sent ska glömma! Ett perfekt sätt att ta hand om svinnet av julskinkan och ostresterna. Förbered på bleck och förvara i frysen innan tillagning.
Gör så här
-
Buljong:
- Koka upp buljong med alla ingredienser och låt sjuda i 30 min under lock.
- Smaka av med salt och socker om det behövs.
- Sila bort kryddorna och varmhåll buljongen.
-
Dumplings:
- Blanda ihop alla ingredienser utom Wontondegen och smaka av med salt och sesamolja.
- Ställ kallt i minst 30 min.
- Klicka smet i mitten på Wontondegen, pensla med vatten på kanten och vik ihop dumplings till önskad form.
- Lägg dumplings på bakplåtspapper och ställ kallt tills de ska användas alternativt frys dem till senare.
- Vid servering, lägg dumplings i buljongengen och sjud tills de flyter upp, servera i buljong med lite koriander och salladslök.