![Doppa dumplings! Bjud på en exotisk dopp-i-grytan där era skinkrester får en asiatisk touch gästerna sent ska glömma! Ett perfekt sätt att ta hand om svinnet av julskinkan och ostresterna. Förbered på bleck och förvara i frysen innan tillagning.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/ost--skinkdumpling/3835477864.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.51,0.48&format=webp&quality=80)
Ost & skinkdumpling
![Ost & skinkdumpling](https://cdn-kund.arla.se/recept/ost--skinkdumpling/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Doppa dumplings! Bjud på en exotisk dopp-i-grytan där era skinkrester får en asiatisk touch gästerna sent ska glömma! Ett perfekt sätt att ta hand om svinnet av julskinkan och ostresterna. Förbered på bleck och förvara i frysen innan tillagning.
Gör så här
-
Buljong:
- Koka upp buljong med alla ingredienser och låt sjuda i 30 min under lock.
- Smaka av med salt och socker om det behövs.
- Sila bort kryddorna och varmhåll buljongen.
-
Dumplings:
- Blanda ihop alla ingredienser utom Wontondegen och smaka av med salt och sesamolja.
- Ställ kallt i minst 30 min.
- Klicka smet i mitten på Wontondegen, pensla med vatten på kanten och vik ihop dumplings till önskad form.
- Lägg dumplings på bakplåtspapper och ställ kallt tills de ska användas alternativt frys dem till senare.
- Vid servering, lägg dumplings i buljongengen och sjud tills de flyter upp, servera i buljong med lite koriander och salladslök.