Örtrostad gårdskyckling med curryrostad blomkål och äppeltzatziki
Smakrik rätt som passar perfekt att servera ur bleck. Självklart använder jag mitt favoritäpple Ingrid-Marie till tzatzikin. Om tid finns - köp hel kyckling och stycka av låren. Då får du fantastisk filé och skrov till fonder på köpet.
Gör så här
-
- Mixa ihop marinaden. Blanda med kycklingen och låt stå över natten.
- Salta kycklingen och rosta i ugn på 175° till en innertemperatur på 85°.
- Fräs curry i olja. Salta blomkål och potatis och pensla med curryoljan. Rosta i ugn på 200° tills allt är mjukt, pensla då och då med curryoljan.
- Salta gurka och äpple lätt och låt stå. Krama ur vätskan och blanda gurka och äpple med matyoghurt. Smaka av med vitlök och mynta.
- Lägg upp kycklingen med delad blomkål och potatis. Toppa med pärllök delad i båtar, gräslök och körvel. Servera med äppeltzatzikin.