![Smakrik rätt som passar perfekt att servera ur bleck. Självklart använder jag mitt favoritäpple Ingrid-Marie till tzatzikin. Om tid finns - köp hel kyckling och stycka av låren. Då får du fantastisk filé och skrov till fonder på köpet.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/ortrostad-gardskyckling-med-curryrostad-blomkal-och-appeltzatziki/1550879830.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Örtrostad gårdskyckling med curryrostad blomkål och äppeltzatziki
![Örtrostad gårdskyckling med curryrostad blomkål och äppeltzatziki](https://cdn-kund.arla.se/recept/ortrostad-gardskyckling-med-curryrostad-blomkal-och-appeltzatziki/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Smakrik rätt som passar perfekt att servera ur bleck. Självklart använder jag mitt favoritäpple Ingrid-Marie till tzatzikin. Om tid finns - köp hel kyckling och stycka av låren. Då får du fantastisk filé och skrov till fonder på köpet.
Gör så här
-
- Mixa ihop marinaden. Blanda med kycklingen och låt stå över natten.
- Salta kycklingen och rosta i ugn på 175° till en innertemperatur på 85°.
- Fräs curry i olja. Salta blomkål och potatis och pensla med curryoljan. Rosta i ugn på 200° tills allt är mjukt, pensla då och då med curryoljan.
- Salta gurka och äpple lätt och låt stå. Krama ur vätskan och blanda gurka och äpple med matyoghurt. Smaka av med vitlök och mynta.
- Lägg upp kycklingen med delad blomkål och potatis. Toppa med pärllök delad i båtar, gräslök och körvel. Servera med äppeltzatzikin.