Örtrostad gårdskyckling med curryrostad blomkål och äppeltzatziki

Örtrostad gårdskyckling med curryrostad blomkål och äppeltzatziki

Gör så här

1. Mixa ihop marinaden. Blanda med kycklingen och låt stå över natten.
2. Salta kycklingen och rosta i ugn på 175° till en innertemperatur på 85°.
3. Fräs curry i olja. Salta blomkål och potatis och pensla med curryoljan.
Rosta i ugn på 200° tills allt är mjukt, pensla då och då med curryoljan.
4. Salta gurka och äpple lätt och låt stå. Krama ur vätskan och blanda gurka
och äpple med matyoghurt. Smaka av med vitlök och mynta.
5. Lägg upp kycklingen med delad blomkål och potatis. Toppa med pärllök delad i båtar, gräslök och körvel. Servera med äppeltzatzikin.

Källa: Årets Kock 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen