![Cheesecake med örter som du kan välja att servera som no baked i glas eller som en cheesecake i form. Antingen serveras den naturell med krispigt flarn av kavring eller en botten. Toppe gärna med lax eller räkor.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/ortcheescake-med-rokt-lax/1395374648.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.34,0.42&format=webp&quality=80)
Örtcheescake med rökt lax
![Örtcheescake med rökt lax](https://cdn-kund.arla.se/recept/ortcheescake-med-rokt-lax/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
Cheesecake med örter som du kan välja att servera som no baked i glas eller som en cheesecake i form. Antingen serveras den naturell med krispigt flarn av kavring eller en botten. Toppe gärna med lax eller räkor.
Gör så här
-
- Smält smöret och låt svalna.
- Kantskär brödet och mixa till smulor.
- Blanda smulorna med smöret och tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Baka i ugnen på 200° ca 10 min och låt svalna Vispa upp färskosten och tillsätt finhackad gräslök och persilja, blanda så krämen blir grön.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt stå minst 4 timmar i kyl innan servering.
- Toppa ev med rökt lax eller räkor.