![Perfekt rosastekt lammrostbiff med grön sparris, lökvinägrett och frasiga potatiskroketter passar perfekt på menyn till våren. Rätten garneras med senapsört som ger sting.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/ortbakad-lammrostbiff-med-potatiskroketter/3574741912.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.51,0.55&format=webp&quality=80)
Örtbakad lammrostbiff med potatiskroketter
![Örtbakad lammrostbiff med potatiskroketter](https://cdn-kund.arla.se/recept/ortbakad-lammrostbiff-med-potatiskroketter/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Perfekt rosastekt lammrostbiff med grön sparris, lökvinägrett och frasiga potatiskroketter passar perfekt på menyn till våren. Rätten garneras med senapsört som ger sting.
Gör så här
-
- Bind upp lammrostbiffen och krydda med salt och peppar. Bryn på hög värme i olja i en stekpanna. Tillsätt smör, timjankvistar och krossad vitlök. Ös köttet under ca 1 min. Stek köttet i ugn på 120° till en innertemperatur på 56°.
- Stek ramslöken i stekpannan med smöret från köttet tills bladen är krispiga.
- Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt ånga av och pressa. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde, crème fraiche och senap. Låt sjuda till krämig konsistens. Blanda med potatisen och vänd ner osten. Låt vila i kylen så smeten sätter sig.
- Rulla bollar och vänd dem i mjöl, ägg och panko. Fritera i 180° varm olja tills kroketterna är gyllene. Låt rinna av på papper och salta.
- Finhacka silverlökarna och blanda med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Grilla hälften av sparrisen och salta lätt. Råhyvla resterande sparris. Plocka senapsörten och lägg i kallt vatten.
- Skär köttet i skivor och arrangera med kroketter, ramslök och sparris på tallrikar. Skeda över vinägretten och toppa med senapsört.