
Ört- och ostgratinerade blåmusslor

Kokta musslor i sitt skal täcks med ett smakrikt smör med örter, vitlök och den smakrika osten Guldklimp. Servera dem helt nygratinerade med bröd att doppa i det smälta smöret. En underbar rätt att erbjuda gästerna och ge dem en extra guldkant på barbesöket.
Gör så här
-
Kokta musslor:
- Se till musslorna är rena och hela.
- Fräs finhackad schalottenlök och vitlök i smör i en stor gryta.
- Tillsätt dill- och persiljestjälkar samt vin och koka upp. Lägg i musslorna och koka med lock tills musslorna har öppnat sig.
-
Ört- och ostsmör:
- Lägg örter, citronskal och hackad vitlök i en matberedare. Mixa lätt och tillsätt smör och riven ost.
- Mixa till ett örtsmör. Lägg upp på spritspåse.
-
Vid servering:
- Ta bort de tomma skalen på musslorna och lägg upp de fyllda på tallrik.
- Spritsa på örtsmöret och gratinera i salamander tills smöret har smält och osten har börjat gratineras.
- Servera med bröd.