Kokta musslor i sitt skal täcks med ett smakrikt smör med örter, vitlök och den smakrika osten Guldklimp. Servera dem helt nygratinerade med bröd att doppa i det smälta smöret. En underbar rätt att erbjuda gästerna och ge dem en extra guldkant på barbesöket.

Ört- och ostgratinerade blåmusslor

Ört- och ostgratinerade blåmusslor

Kokta musslor i sitt skal täcks med ett smakrikt smör med örter, vitlök och den smakrika osten Guldklimp. Servera dem helt nygratinerade med bröd att doppa i det smälta smöret. En underbar rätt att erbjuda gästerna och ge dem en extra guldkant på barbesöket.

Gör så här

  • Kokta musslor:
    • Se till musslorna är rena och hela.
    • Fräs finhackad schalottenlök och vitlök i smör i en stor gryta.
    • Tillsätt dill- och persiljestjälkar samt vin och koka upp. Lägg i musslorna och koka med lock tills musslorna har öppnat sig.
  • Ört- och ostsmör:
    • Lägg örter, citronskal och hackad vitlök i en matberedare. Mixa lätt och tillsätt smör och riven ost.
    • Mixa till ett örtsmör. Lägg upp på spritspåse.
  • Vid servering:
    • Ta bort de tomma skalen på musslorna och lägg upp de fyllda på tallrik.
    • Spritsa på örtsmöret och gratinera i salamander tills smöret har smält och osten har börjat gratineras.
    • Servera med bröd.