Öppen dumpling med pilgrimsmusslor, ärtpuré, brynt apelsinsmör och shisokrasse

Öppen dumpling med pilgrimsmusslor, ärtpuré, brynt apelsinsmör och shisokrasse

Gör så här

1.Rensa pilgrimsmusslorna (ta bort sidomuskeln) och lägg på handduk. Låt stå i rumstemperatur en stund innan stekning.

2.Köka ärtorna mjuka och häll av vattnet, tillsätt smör och mixa till en len puré, smaksätt med salt och peppar.

3.Vänd runt böngroddarna med citronsaft och soja.

4.Koka ner apelsinsaften till hälften. Tillsätt det brynta smöret, korianderfrön och apelsinskal. Vänd ner salladslöken.

5.Stek pilgrimsmusslorna i en het stekpanna i smör tills de är gyllene på båda sidor, ca 40 sek per sida.

6.Koka degplattorna ca 1,5 min i rikligt med saltat vatten. Ta upp plattorna och häll på lite olivolja blandat med sesamfrön.

Till servering
Lägg en platta i taget på tallriken med en klick ärtpuré, en mussla och böngroddar. Vik över så att dumplingen stängs något. Gör tre "knyten" per portion, häll över det grynta apelsinsmöret med salladslöken, avsluta med rikligt med shiokrasse på toppen.

Källa: Robert Bobbo Nilsson, Årets Kock 1998

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen