Elegant och smakrikt i asiatisk stil. Förbered allt och smörstek musslorna innan servering. Det brynta apelsinsmöret med koriander binder utmärkt ihop alla smaker till en helhet.

Öppen dumpling med pilgrimsmusslor, ärtpuré, brynt apelsinsmör och shisokrasse

Recept av Robert Nilsson

Elegant och smakrikt i asiatisk stil. Förbered allt och smörstek musslorna innan servering. Det brynta apelsinsmöret med koriander binder utmärkt ihop alla smaker till en helhet.

Gör så här

    • Rensa pilgrimsmusslorna (ta bort sidomuskeln) och lägg på handduk. Låt stå i rumstemperatur en stund innan stekning.
    • Koka ärtorna mjuka och häll av vattnet, tillsätt smör och mixa till en len puré, smaksätt med salt och peppar.
    • Vänd runt böngroddarna med citronsaft och soja.
    • Koka ner apelsinsaften till hälften. Tillsätt det brynta smöret, korianderfrön och apelsinskal. Vänd ner salladslöken.
    • Stek pilgrimsmusslorna i en het stekpanna i smör tills de är gyllene på båda sidor, ca 40 sek per sida.
    • Koka degplattorna ca 1,5 min i rikligt med saltat vatten. Ta upp plattorna och häll på lite olivolja blandat med sesamfrön.
  • Vid servering:

    Lägg en platta i taget på tallriken med en klick ärtpuré, en mussla och böngroddar. Vik över så att dumplingen stängs något. Gör tre "knyten" per portion, häll över det brynta apelsinsmöret med salladslöken, avsluta med rikligt med shisokrasse på toppen.