Häll en skvätt mjuk vinäger i grädden så får den söta löken härlig syra. Det är också gott att röra ner en bit ädelost.

Omelett med gräddkokt lök och brynt svamp

Recept av Malin Söderström

Häll en skvätt mjuk vinäger i grädden så får den söta löken härlig syra. Det är också gott att röra ner en bit ädelost.

Gör så här

  • Omelett:

    • Vispa äggen med vatten och salt.
    • Värm en stekpanna med olja och smält sedan ner smör, slå i smet i stekpannan och låt omeletten stelna lite innan du rör om med en trägaffel. Skaka och rör lätt i botten tills omeletten börjar sätta sig, låt den då stanna.
  • Fyllning:

    • Skiva löken och stek den sakta i hälften av oljan och hälften av smöret. Låt löken brynas på slutet så att den blir söt och mjäll. Slå på grädden och låt koka in. Smaka av med vinäger, salt och vitpeppar.
    • Skiva och stek svampen i resterande olja och smör, salta och peppra under stekningen samt smaka av på slutet.
    • Lägg lök och svamp på omeletterna. Strö över persilja.