![Den milda, lite salta getosten gifter sig fint med den rostade briochen, de söta gulbetorna och den friska ängssyran. Litet fint tilltugg till drinken eller som amuse i en meny.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/olivbrioche-med-getostcreme-gulbetssallad-och-angssyracreme/2340736921.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Olivbrioche med getostcrème, gulbetssallad och ängssyracrème
![Olivbrioche med getostcrème, gulbetssallad och ängssyracrème](https://cdn-kund.arla.se/recept/olivbrioche-med-getostcreme-gulbetssallad-och-angssyracreme/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Den milda, lite salta getosten gifter sig fint med den rostade briochen, de söta gulbetorna och den friska ängssyran. Litet fint tilltugg till drinken eller som amuse i en meny.
Gör så här
-
- Ta bort kanterna på getosten. Mixa get- och färskost till en slät crème.
- Kör ängssyran i råsaftscentrifug. Mixa ängs-syrajuicen med äggulor och vinäger. Tillsätt olja under knivens gång till en slät crème.
- Skär gulbetorna i brunoise och blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
- Tryck ut portionsbitar ur briocheskivorna med rund utstickare, 5 cm i diameter. Rosta bitarna och spritsa på getostcrème, ängssyracrème och lägg på gulbetssallad. Garnera med ängssyra och mixade torkade oliver.