Den milda, lite salta getosten gifter sig fint med den rostade briochen, de söta gulbetorna och den friska ängssyran. Litet fint tilltugg till drinken eller som amuse i en meny.

Olivbrioche med getostcrème, gulbetssallad och ängssyracrème

Recept av Roland Persson

Den milda, lite salta getosten gifter sig fint med den rostade briochen, de söta gulbetorna och den friska ängssyran. Litet fint tilltugg till drinken eller som amuse i en meny.

Gör så här

    • Ta bort kanterna på getosten. Mixa get- och färskost till en slät crème.
    • Kör ängssyran i råsaftscentrifug. Mixa ängs-syrajuicen med äggulor och vinäger. Tillsätt olja under knivens gång till en slät crème.
    • Skär gulbetorna i brunoise och blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
    • Tryck ut portionsbitar ur briocheskivorna med rund utstickare, 5 cm i diameter. Rosta bitarna och spritsa på getostcrème, ängssyracrème och lägg på gulbetssallad. Garnera med ängssyra och mixade torkade oliver.