En kryddig gryta som till stor del sköter sig själv och passar bra i storkök. Servera grytan med pitabröd och kikärtsdressing.

Nordafrikansk tomatgryta med grillost och kikärtsdressing

Nordafrikansk tomatgryta med grillost och kikärtsdressing
Recept av Fredrik Andersson

En kryddig gryta som till stor del sköter sig själv och passar bra i storkök. Servera grytan med pitabröd och kikärtsdressing.

Gör så här

  • Nordafrikansk tomatgryta:

    • Skär osten i bitar. Stek till fin färg i smör. Lägg åt sidan.
    • Fräs löken i smör ca 5 min. Tillsätt vitlök och kryddor och fräs ytterligare några minuter. Slå på tomater, vatten och harissa. Låt koka ihop ca 15 min. Smaka av såsen med salt och vänd i ost och röd paprika.
  • Kikärtsdressing:

    • Lägg undan några kikärtor till servering. Mixa resterande kikärtor slätt med yoghurt, citronsaft och vitlök. Smaka av med salt och vänd i persiljan.
  • Vid servering:

    • Servera grytan i pitabröd med några kokta kikärtor och kikärtsdressingen.