![En kryddig gryta som till stor del sköter sig själv och passar bra i storkök. Servera grytan med pitabröd och kikärtsdressing.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/nordafrikansk-tomatgryta-med-grillost-och-kikartsdressing/1541825788.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.5,0.53&format=webp&quality=80)
Nordafrikansk tomatgryta med grillost och kikärtsdressing
![Nordafrikansk tomatgryta med grillost och kikärtsdressing](https://cdn-kund.arla.se/recept/nordafrikansk-tomatgryta-med-grillost-och-kikartsdressing/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En kryddig gryta som till stor del sköter sig själv och passar bra i storkök. Servera grytan med pitabröd och kikärtsdressing.
Gör så här
-
Nordafrikansk tomatgryta:
- Skär osten i bitar. Stek till fin färg i smör. Lägg åt sidan.
- Fräs löken i smör ca 5 min. Tillsätt vitlök och kryddor och fräs ytterligare några minuter. Slå på tomater, vatten och harissa. Låt koka ihop ca 15 min. Smaka av såsen med salt och vänd i ost och röd paprika.
-
Kikärtsdressing:
- Lägg undan några kikärtor till servering. Mixa resterande kikärtor slätt med yoghurt, citronsaft och vitlök. Smaka av med salt och vänd i persiljan.
-
Vid servering:
- Servera grytan i pitabröd med några kokta kikärtor och kikärtsdressingen.