En kryddig gryta som till stor del sköter sig själv och passar bra i storkök. Servera grytan med pitabröd och kikärtsdressing.

Nordafrikansk tomatgryta med grillost och kikärtsdressing

Recept av Fredrik Andersson

En kryddig gryta som till stor del sköter sig själv och passar bra i storkök. Servera grytan med pitabröd och kikärtsdressing.

Gör så här

  • Nordafrikansk tomatgryta:

    • Skär osten i bitar. Stek till fin färg i smör. Lägg åt sidan.
    • Fräs löken i smör ca 5 min. Tillsätt vitlök och kryddor och fräs ytterligare några minuter. Slå på tomater, vatten och harissa. Låt koka ihop ca 15 min. Smaka av såsen med salt och vänd i ost och röd paprika.
  • Kikärtsdressing:

    • Lägg undan några kikärtor till servering. Mixa resterande kikärtor slätt med yoghurt, citronsaft och vitlök. Smaka av med salt och vänd i persiljan.
  • Vid servering:

    • Servera grytan i pitabröd med några kokta kikärtor och kikärtsdressingen.