![Nasi goreng är perfekt att laga på ris som blivit över dagen innan. Även grönsakerna kan varieras efter vad som finns i kylarna eller blivit över från t ex salladsbordet. En rätt som både uppskattas av gästerna och är svinnsmart.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/nasi-goreng-med-srirachakram/1143549266.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.62,0.47&format=webp&quality=80)
Nasi goreng med srirachakräm
![Nasi goreng med srirachakräm](https://cdn-kund.arla.se/recept/nasi-goreng-med-srirachakram/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Nasi goreng är perfekt att laga på ris som blivit över dagen innan. Även grönsakerna kan varieras efter vad som finns i kylarna eller blivit över från t ex salladsbordet. En rätt som både uppskattas av gästerna och är svinnsmart.
Gör så här
-
- Koka riset och låt kallna.
- Stek alla grönsaker i olja. Tillsätt riset och krydda med sambal oelek och ketjap manis. Smaka av med salt.
- Blanda såsen och smaka av med salt. Toppa nasi gorengen med salladslök och servera med stekt ägg.