![De vegetariska wallenbergarna blir saftiga av finrivna morötter. Istället för klassiskt potatismos som tillbehör serverar vi dem med matvetesallad och örtkräm.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/morotswallenbergare-med-ljummen-matvetesallad-och-ortkram/2853113486.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Morotswallenbergare med ljummen matvetesallad och örtkräm
![Morotswallenbergare med ljummen matvetesallad och örtkräm](https://cdn-kund.arla.se/recept/morotswallenbergare-med-ljummen-matvetesallad-och-ortkram/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
De vegetariska wallenbergarna blir saftiga av finrivna morötter. Istället för klassiskt potatismos som tillbehör serverar vi dem med matvetesallad och örtkräm.
Gör så här
-
- Låt crème fraichen rinna av i ett kaffefilter.
- Blanda försiktigt ihop alla ingredienser till wallenbergarna med den avrunna crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
- Platta ut till biffar à ca 60 g. Vänd i ströbröd. Stek biffarna i smör tills de fått fin färg.
- Blanda alla ingredienser till örtkrämen. Smaka av med salt och peppar.
- Koka matvete, låt svalna något. Blanda matvetet med rucola och vitost strax innan servering.
- Servera morotswallenbergarna med örtkräm och matvetesallad.