De vegetariska wallenbergarna blir saftiga av finrivna morötter. Istället för klassiskt potatismos som tillbehör serverar vi dem med matvetesallad och örtkräm.

Morotswallenbergare med ljummen matvetesallad och örtkräm

De vegetariska wallenbergarna blir saftiga av finrivna morötter. Istället för klassiskt potatismos som tillbehör serverar vi dem med matvetesallad och örtkräm.

Gör så här

    • Låt crème fraichen rinna av i ett kaffefilter.
    • Blanda försiktigt ihop alla ingredienser till wallenbergarna med den avrunna crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
    • Platta ut till biffar à ca 60 g. Vänd i ströbröd. Stek biffarna i smör tills de fått fin färg.
    • Blanda alla ingredienser till örtkrämen. Smaka av med salt och peppar.
    • Koka matvete, låt svalna något. Blanda matvetet med rucola och vitost strax innan servering.
    • Servera morotswallenbergarna med örtkräm och matvetesallad.