![Även pastej går att göra grön eller gul som i det här fallet. Fylligt söt av betor och kryddig av saffran. Servera med sked eller i fina skivor.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/morots--och-gulbetspastej/1606811246.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Morots- och gulbetspastej
![Morots- och gulbetspastej](https://cdn-kund.arla.se/recept/morots--och-gulbetspastej/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Även pastej går att göra grön eller gul som i det här fallet. Fylligt söt av betor och kryddig av saffran. Servera med sked eller i fina skivor.
Gör så här
-
- Skala och riv morot och betor grovt. Låt koka i saltat vatten några minuter och låt rinna av.
- Blanda grönsaksrivet med kvarg, majsstärkelse, ägg, saffran och kryddor. Smöra en sockerkaksform och fördela blandningen i formen.
- Baka i ugn på 175° ca 90 min. Låt svalna.