Den lättlagade grytan med fisk, grönsaker, kryddor och grädde, toppad med basilikatsatsiki, är en stor favorit i Annerstaskolan.

Mickes fenomenala fiskgryta

Den lättlagade grytan med fisk, grönsaker, kryddor och grädde, toppad med basilikatsatsiki, är en stor favorit i Annerstaskolan.

Gör så här

    • Fördela fisken på djupa bleck och krydda med citronpeppar.
    • Fräs fänkål, vitlök och cayennepeppar i smör 4-5 min. Tillsätt vin och låt sjuda ca 5 min. Vänd ner paprika, zucchini, saffran, grädde, crème fraiche och fond. Koka 3-5 min.
    • Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten, koka upp och smaka av med salt.
    • Koka fisken i ugn, 150° ca 10 min. Häll fiskspadet i såsen och blanda väl. Fördela såsen jämnt över fisken och blanda försiktigt.
  • Basilikatsatsiki:

    • Blanda gurka med saltet. Låt rinna av i sil, ca 10 min. Pressa ur vätskan.
    • Blanda basilika och yoghurt. Vänd ner gurkan och smaka av med salt och peppar.
  • Servera grytan med kokt ris och tsatsiki.