Mickes fenomenala fiskgryta

Mickes fenomenala fiskgryta

Gör så här

1.Fördela fisken i smorda, djupa bleck och krydda med citronpeppar.

2.Fräs fänkål, vitlök och cayennepeppar i smör ca 5 min. Tillsätt vin och låt sjuda ca 5 min. Vänd ner paprika, zucchini, saffran, grädde, crème fraiche och fond. Koka 3-5 min.

3.Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten, koka upp och smaka av med salt.

4.Tillaga fisken i ugn, 150° ca 10 min. Häll fiskspadet i såsen och blanda väl.

5.Fördela såsen jämnt över fisken.

6.Basilikatsatsiki: Blanda gurka med salt. Låt rinna av, ca 10 min. Pressa ur all vätska. Blanda basilika och matyoghurt. Vänd ner gurkan och smaka av med salt och peppar.

7.Koka riset.

Servera grytan med ris och tsatsiki.

Serveringsportion: ca 400 g
Källa:Arla Köket Mat & Myter 2011/Skolmat till 100

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen