![Omtyckt gratäng som alltid går bra. Matig med fiberpasta, aubergine, proetinrika bönor och cheddarost.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/medelhavsgratang-med-kramig-tomatsas/1671238628.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Medelhavsgratäng med krämig tomatsås
![Medelhavsgratäng med krämig tomatsås](https://cdn-kund.arla.se/recept/medelhavsgratang-med-kramig-tomatsas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Omtyckt gratäng som alltid går bra. Matig med fiberpasta, aubergine, proetinrika bönor och cheddarost.
Gör så här
-
- Koka pastan 75 % av tiden. Häll av vattnet och blanda i olja.
- Fräs grönsaker, vitlök och lök i smör.
- Blanda pasta, grönsaksfräset, bönor och oliver i bleck.
- Låt oljan rinna av tomaterna, mixa till en grov pasta.
- Koka upp buljong, grädde, ost och tomatpastan. Red ev av med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över blecken.
- Tillaga i ugn, 225° ca 25 min.