![En nyskapande sill med mycket syra från vassle, äpple och citron. En blivande klassiker som toppas med krispiga rågbrödssmulor och kvarg.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/matjessill-med-vassleglaserad-potatis-pocherad-aggula-samt-apple--och-kaltotssallad/1883007587.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Matjessill med vassleglaserad potatis, pocherad äggula samt äpple- och kåltotssallad
![Matjessill med vassleglaserad potatis, pocherad äggula samt äpple- och kåltotssallad](https://cdn-kund.arla.se/recept/matjessill-med-vassleglaserad-potatis-pocherad-aggula-samt-apple--och-kaltotssallad/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En nyskapande sill med mycket syra från vassle, äpple och citron. En blivande klassiker som toppas med krispiga rågbrödssmulor och kvarg.
Gör så här
-
- Ånga äggen i ugnen på 65° ca 65 min. Låt kallna. Rensa bort skal och vita så att bara gulan är kvar.
- Spräck gräddfilen i en kastrull. Häll över i kaffefilter eller silduk och låt rinna av över natten.
- Koka upp vasslen som bildas och red till simmig konsistens med majsstärkelse. Montera i smöret försiktigt. Blanda den krämiga vasslen med potatisen innan servering. Smaka av med salt. Spara kvargen till garnering.
- Blanda alla ingredienser till salladen med lite olja och salt innan servering.
-
Vid servering:
Lägg äggulan i mitten av tallriken, salta. Lägg dit 3 potatisar. Skeda vassle över potatisen. Placera sillen runt om. Toppa med salladen och garnera med kvarg, brödsmulor, dill och krasse.