Matjessill med vassleglaserad potatis, pocherad äggula samt äpple- och kåltotssallad

Matjessill med vassleglaserad potatis, pocherad äggula samt äpple- och kåltotssallad

Gör så här

1.Ånga äggen i ugnen på 65° ca 65 min. Låt kallna. Rensa bort skal och vita så att bara gulan är kvar.

2.Spräck gräddfilen i en kastrull. Häll över i kaffefilter eller silduk och låt rinna av över natten.

3.Koka upp vasslen som bildas och red till simmig konsistens med majsstärkelse. Montera i smöret försiktigt. Blanda den krämiga vasslen med potatisen innan servering. Smaka av med salt. Spara kvargen till garnering.

4.Blanda alla ingredienser til salladen med ite olja och salt innan servering.

Vid servering
Lägg äggulan i mitten av tallriken, salta. Lägg dit 3 potatisar. Skeda vassle över potatisen. Placera sillen runt om. Toppa med salladen och garnera med kvarg, brödsmulor, dill och krasse.

Källa: Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen