Macaroni and cheese är ett omtyckt inslag på brunchmenyn. Servera den gärna nygratinerad i portionsskålar. Den här varianten har en syrlig tomatsås i botten och sedan örtstekt kyckling och champinjoner varvade med makaronerna och den smakrika ostsåsen. Toppa med surdegskrutonger stekta i örtolja.

Macaroni and cheese med tomat och kyckling

Recept av Roland Persson

Macaroni and cheese är ett omtyckt inslag på brunchmenyn. Servera den gärna nygratinerad i portionsskålar. Den här varianten har en syrlig tomatsås i botten och sedan örtstekt kyckling och champinjoner varvade med makaronerna och den smakrika ostsåsen. Toppa med surdegskrutonger stekta i örtolja.

Gör så här

    • Koka makaronerna al dente.
    • Värm grädde och mjölk till bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och rör runt. Koka några minuter. Smält ner cheddar under omrörning och smaka av med salt och peppar.
    • Skålla och skala tomaterna, kärna ur och skär tomatköttet i mindre bitar. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoja. Tillsätt tomatköttet och slå på vin, låt koka några minuter, smaka av med salt och peppar.
    • Skär den örtstekta kycklingen i mindre bitar. Stek champinjonerna i smör, salta och peppra.
    • Bottna ugnssäkra portionsformarna med tomatsåsen. Varva kyckling, ostsås, makaroner och champinjoner. Avsluta med makaroner och täck med ostsås. Strö över riven Svecia och gratinera i ugn, 200° till fin färg.
    • Blanda örtolja och vitlök. Skär bort kanterna på brödet. Bryt i bitar och stek i örtoljan tills de är krispiga.
    • Toppa macaroni and cheese med krutongerna och friterad salvia.