Det här är en macaroni and cheese där kronärtskocka, salladslök och räkor gömmer sig bland makaronerna och den krämiga ostsåsen. Det är trevligt att kunna servera sina gäster rätterna i egna små portionsskålar. Toppa med krispiga tomatkrutonger för crunch.

Macaroni and cheese med kronärtskocka och räkor

Recept av Roland Persson

Det här är en macaroni and cheese där kronärtskocka, salladslök och räkor gömmer sig bland makaronerna och den krämiga ostsåsen. Det är trevligt att kunna servera sina gäster rätterna i egna små portionsskålar. Toppa med krispiga tomatkrutonger för crunch.

Gör så här

    • Koka makaronerna al dente. Skär kronärtskocksbottnarna i små tårtbitar.
    • Värm grädde och mjölk. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjölet och rör runt. Slå på den varma gräddmjölken under vispning. Låt koka några minuter. Smält ner riven cheddar under omrörning, Smaka av med salt och peppar..
    • Bottna ugnssäkra portionsformar med kronärtskocka och salladslök. Varva makaroner, ostsås och räkor. Avsluta med makaroner och täck med ostsås. Strö över riven Svecia och gratinera i ugn, 200° till fin färg.
    • Skålla och skala tomaterna, kärna ur och skär tomatköttet i mindre bitar. Koka tomat och vitlök med vin och olivolja ca 15 min tills vätskan kokat in. Mixa till en tomatolja och sila.
    • Skär bort kanterna på brödet. Bryt i bitarna och vänd ner i tomatoljan. Torka krutongerna i ugn, 200° tills de är torra.
    • Toppa macaroni and cheese med krutongerna och torkade oliver.