Lövbiffen serveras med krämiga och kryddiga bönor och kallas i  Dominikanska Republiken för La Bandera Dominicana. Köttet penslas med en kryddig vitlökssås efter stekning. Servera kokt ris och sallad med äpple till.

Lövbiff med kryddiga bönor

Lövbiff med kryddiga bönor

Lövbiffen serveras med krämiga och kryddiga bönor och kallas i Dominikanska Republiken för La Bandera Dominicana. Köttet penslas med en kryddig vitlökssås efter stekning. Servera kokt ris och sallad med äpple till.

Gör så här

  • Bönsås:

    • Fräs rödlöken i smöret. Tillsätt bönor, krossade tomater, kryddor och crème fraiche och värm såsen. Smaka av med salt.
  • Ris, sallad och lövbiff:

    • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    • Blanda ihop strimlad sallad, skivat äpple, skivad selleri och plockad persilja.
    • Stek lövbiffen i rapsolja, salta och peppra.
    • Blanda worcestershiresås, vitlök, oregano, salt och peppar. Pensla blandningen på köttet vid servering. Servera med ris, bönsås och sallad.