Linsfalafel med tomatsalsa
Servera frasiga falafel i tortillas med krämig oströra och chilihet tomatsalsa. I det här receptet görs falafeln på linser men testa gärna med vita bönor. Passa på att göra en större mängd falafelsmet, den går utmärkt att frysa.
Gör så här
-
Linsfalafel:
- Blötlägg linserna i rikligt med kallt vatten ca 6 tim. Låt rinna av i ett durkslag.
- Hacka löken och skiva vitlöken. Mixa linserna med lök, vitlök, persilja samt resterande ingredienser till en falafelsmet.
- Hetta upp oljan till 180°. Rulla smeten till falafelstora bollar och fritera gyllenbruna. Låt rinna av på papper.
-
Cottage cheese med vitost:
- Blanda cottage cheese och krämig vitost. Hacka örterna och vänd ner dem.
-
Tomatsalsa och myntayoghurt:
- Tärna tomaterna fint, finhacka rödlöken, kärna ur och finhacka chilin.
- Blanda tomater, rödlök och chili. Smaka av med olivolja, vinäger, salt och socker. Vänd ner grovt hackad koriandern vid servering.
- Blanda yoghurt, honung och salt. Hacka myntan och vänd ner den i yoghurten.
-
Vid servering:
- Sota gärna tortillabröden hastigt i torr panna. Bottna varje bröd med grönsallad. Lägg på cottage cheese med vitost och falafel.
- Toppa med tomatsalsan och ringla över myntayoghurten.