![Under osttäcket döljer sig en underbar vegetarisk lasagne. Inspirationen till den mustiga grönsakssåsen med aubergine, kapris och tomater kommer från Sicilien.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/lasagne-med-quorn-och-aubergine/3481886986.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.45,0.39&format=webp&quality=80)
Lasagne med quorn och aubergine
![Lasagne med quorn och aubergine](https://cdn-kund.arla.se/recept/lasagne-med-quorn-och-aubergine/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Under osttäcket döljer sig en underbar vegetarisk lasagne. Inspirationen till den mustiga grönsakssåsen med aubergine, kapris och tomater kommer från Sicilien.
Gör så här
-
- Fräs rotselleri, morötter och lök i smör ca 5 min. Tillsätt tomatpuré, socker och matlagningsvin. Låt koka ca 10 min.
- Blanda ner quornfärs, krossade tomater, chilisås och kryddor, koka ca 10 min. Tillsätt kapris och aubergine och koka ytterligare ca 5 min. Smaka av med salt.
- Häll lite ostsås i botten på smorda bleck. Varva därefter lasagneplattor med quornsås och ostsås. Täck det översta lagret lasagneplattor med ostsås och strö över den rivna osten. Grädda i ugn på 175° ca 50 min.