![Lapskojs lagas i många delar av norra Europa men på olika vis. I Sverige serveras den ofta tillsammans med rödbetor och är en klassisk rätt som faller de äldre i smaken.
Specialkost: går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/lapskojs-med-rodbetor/40185684.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Lapskojs med rödbetor
![Lapskojs med rödbetor](https://cdn-kund.arla.se/recept/lapskojs-med-rodbetor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Lapskojs lagas i många delar av norra Europa men på olika vis. I Sverige serveras den ofta tillsammans med rödbetor och är en klassisk rätt som faller de äldre i smaken. Specialkost: går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.
Gör så här
-
- Koka potatisen.
- Mosa den med vispen i blandare. Tillsätt mjölk och smör.
- Ångkoka rotfrukterna i ugnen.
- Tillsätt rotfrukterna och köttet i moset. Smaka av med salt, peppar och ev mejram eller riven muskotnöt.
- Servera med rödbetor.