![En rejäl soppa som är redd och trygg i sin framtoning. Grytrotfrukter och rimmad bog bildar bas och får sällskap av en skvätt vin. Servera gärna en KESO-kaka eller pannkaka till efterrätt.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/lantsoppa-fran-elineberg/2976400070.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Lantsoppa från Elineberg
![Lantsoppa från Elineberg](https://cdn-kund.arla.se/recept/lantsoppa-fran-elineberg/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En rejäl soppa som är redd och trygg i sin framtoning. Grytrotfrukter och rimmad bog bildar bas och får sällskap av en skvätt vin. Servera gärna en KESO-kaka eller pannkaka till efterrätt.
Gör så här
-
- Förkoka rotfrukter, 5-7 min, beroende på storlek.
- Gör en bottenredning, fräs smör och mjöl, tillsätt buljonger och mjölk.
- Tillsätt rotfruktspuré, vin, crème fraiche och den rimmade bogen.
- Låt sjuda i 5 min.
- Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt persilja.