Blanda färskost med lagrad ost och krydda upp med citron och sichuanpeppar. Tillsammans med varmrökt lax och picklad morot toppad på en nyfriterad langos kommer det garanterat att ge lunchmenyn ett nytt spännande inslag.

Langos sichuan färskost, varmrökt lax och picklat

Recept av Hanna Normark

Blanda färskost med lagrad ost och krydda upp med citron och sichuanpeppar. Tillsammans med varmrökt lax och picklad morot toppad på en nyfriterad langos kommer det garanterat att ge lunchmenyn ett nytt spännande inslag.

Gör så här

  • Sichuan cream cheese:

    • Mixa färskost och riven ost till en slät kräm. Smaksätt med citronskal, grovmixad sichuanpeppar och salt.
    • Låt gärna stå i kyl över natten för att mogna i smakerna.
  • Deg:

    • Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret i maskin med vinge. Häll i mjölken och arbeta ihop till en deg.
  • Langos:

    • Dela degen i bitar à 60 g. Kavla degen till avlånga langos, 2–3 mm tjocka. Nagga och låt degen spänna av en stund.
    • Värm oljan till 180°. Fritera degbitarna tills de är gyllene. Låt rinna av på papper och svalna lite.
    • Bred på sichuan cream cheese, toppa med lax, picklat och vattenkrasse. Strö över furikake.