![Tjocka revben är billiga och jättegoda. En väl beprövad teknik är att först koka dem. Köttet blir så mört att det nästan faller isär. I den här rätten flirtar jag med grillen, chili och rökig hetta.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/langkokta-och-chipotleglaserade-revben-med-vitkalssallad-och-friterad-potatis/3867409898.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Långkokta och chipotleglaserade revben med vitkålssallad och friterad potatis
![Långkokta och chipotleglaserade revben med vitkålssallad och friterad potatis](https://cdn-kund.arla.se/recept/langkokta-och-chipotleglaserade-revben-med-vitkalssallad-och-friterad-potatis/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Tjocka revben är billiga och jättegoda. En väl beprövad teknik är att först koka dem. Köttet blir så mört att det nästan faller isär. I den här rätten flirtar jag med grillen, chili och rökig hetta.
Gör så här
-
- Koka revbenen i combivärme, 125º ca 2,5 tim. Kyl spjällen och skär i portionsbitar. Glasera spjällen med chipotleglaze och stek i ugn, 225º ca 20 min.
- Vänd på köttet då och då, ös med glazen.
- Knåda vitkålen med övriga ingredienser.
- Koka potatisen med skal, ca 12 min, den ska nästan koka sönder. Dela och fritera potatisen i olja, 190º tills den är frasig. Låt potatisen rinna av på papper, salta.
- Servera de glaserade revbensspjällen med vitkålssallad och friterad mandelpotatis.