God broccoli med tuggmotståndet kvar. Perfekt ihop med söt majs och het chili som får fin krämighet av grädde. Fläsksidan kan bakas över natten. Toppa härligheten med tunt hyvlat grönt chilismör.

Långbakad fläsksida med krämig majs och grönt chilismör

Långbakad fläsksida med krämig majs och grönt chilismör
Recept av Jimmi Eriksson

God broccoli med tuggmotståndet kvar. Perfekt ihop med söt majs och het chili som får fin krämighet av grädde. Fläsksidan kan bakas över natten. Toppa härligheten med tunt hyvlat grönt chilismör.

Gör så här

    • Putsa fläsksidan. Sota den på undersidan och vakuumpacka. Baka i ugn på 80° kombi ca 8 tim. Kyl ner.
    • Hacka 1 lök (vid 10 port), vitlök och urkärnad chili, sautera i olivolja. Sautera med majsen en stund och tillsätt grädde. Koka ihop tills det är krämigt. Smaka av med salt.
    • Hyvla hälften av broccolin tunt på mandolin och lägg i kallt vatten. Skär ner resterande broccoli i buketter och blanchera i saltat vatten.
    • Koka resterande lökar mjuka i saltat vatten och dela. Plocka ner i lameller.
    • Skiva fläsksidan, strö på salt och cayennepeppar och sota skivorna direkt på hällen. Värm i ugn på 150°.
    • Sautera broccolibuketter och lök i olivolja och salta. Blanda i den hyvlade broccolin i slutet och lägg på fläsksidan. Servera med krämig majs och toppa rätten med brutet chilismör.
  • Chilismör:

    • Hacka chili och vitlök och sautera i 1/4 av smöret, mixa slätt med srirachasås.
    • Vispa upp resterande smör och tillsätt chilismöret, smaka av med vinäger och salt.
    • Bred ut smöret tunt på smörpapper och frys. Bryt ner i bitar och förvara i en plastbytta i frysen. Dekorera rätten med smöret vid servering.