Lammfärsbiffar med rostade rotfrukter och citron- och myntasmetana

Lammfärsbiffar med rostade rotfrukter och citron- och myntasmetana

Gör så här

1.Blanda ihop ingredienserna till färsen. Forma till biffar à ca 75 g. Sikta hälften av ströbrödet på en plåt och lägg biffarna på plåten. Sikta resten av ströbrödet över biffarna. Stek i smör-&rapsolja på svag till medelstark värme. De är färdiga när en klar köttsaft sipprar fram.

2.Skär morot och palsternacka i kvartar, samt betor i klyftor. Dela potatisen. Blanda allt på en plåt. Ringla över rapsolja och bland runt. Rosta i ugn, 180°-200° i 20-30 min. Krydda med flingsalt och nymalen vitpeppar.

3.Vispa smetana till fast konsistens. Tillsätt övriga ingredienser. Låt stå i kyl och dra någon timme.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Torsten Kjörling, Årets Kock 1984

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen