Kött som får marinera över natten blir smakrikt och mört. Rosta de torra kryddorna i stekpanna innan du tillsätter dem för att få fram den bästa smaken.

Lammcurry med myntayoghurt

Lammcurry med myntayoghurt

Kött som får marinera över natten blir smakrikt och mört. Rosta de torra kryddorna i stekpanna innan du tillsätter dem för att få fram den bästa smaken.

Gör så här

    • Börja med marinaden. Skala ingefära och mixa tillsammans med vitlök och lite olja.
    • Blanda ingefärsmixen med ajvar relish och häll över köttet. Låt stå och marinera över natten.
    • Koka ihop krossade tomater, tomatpuré och buljong. Tillsätt curry, gurkmeja, spiskummin och koriander.
    • Bryn kött och lök i smör, lägg ned i tomatkrosset tillsammans med vitkål. Koka tills köttet är riktigt mört.
    • Smaka av med socker, salt och peppar.
    • Blanda matyoghurt och mynta.
    • Koka bulgur. Servera lammcurryn med myntayoghurt och bulgur.