![Kött som får marinera över natten blir smakrikt och mört. Rosta de torra kryddorna i stekpanna innan du tillsätter dem för att få fram den bästa smaken.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/lammcurry-med-myntayoghurt/1252285816.gif?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Lammcurry med myntayoghurt
![Lammcurry med myntayoghurt](https://cdn-kund.arla.se/recept/lammcurry-med-myntayoghurt/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Kött som får marinera över natten blir smakrikt och mört. Rosta de torra kryddorna i stekpanna innan du tillsätter dem för att få fram den bästa smaken.
Gör så här
-
- Börja med marinaden. Skala ingefära och mixa tillsammans med vitlök och lite olja.
- Blanda ingefärsmixen med ajvar relish och häll över köttet. Låt stå och marinera över natten.
- Koka ihop krossade tomater, tomatpuré och buljong. Tillsätt curry, gurkmeja, spiskummin och koriander.
- Bryn kött och lök i smör, lägg ned i tomatkrosset tillsammans med vitkål. Koka tills köttet är riktigt mört.
- Smaka av med socker, salt och peppar.
- Blanda matyoghurt och mynta.
- Koka bulgur. Servera lammcurryn med myntayoghurt och bulgur.