En matig soppa med fina färger där grönsakerna syns tydligt. Viktigt är att vispa crème fraiche-klicken med färskost hårt så att den håller formen.  Ett nybakat bröd blir gott vid sidan om.

Kycklingssoppa med curry

En matig soppa med fina färger där grönsakerna syns tydligt. Viktigt är att vispa crème fraiche-klicken med färskost hårt så att den håller formen. Ett nybakat bröd blir gott vid sidan om.

Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar. Ansa och skär ner purjolök och grönsaker.
    • Hetta upp smör-&rapsolja i en gryta och stek kycklingen gyllenbrun. Tillsätt purjolök och grönsaker, curry, vitlök, ingefära och spiskummin. Häll på buljongen och låt koka 10–15 min.
    • Rör ner grädden och red ev av med majsstärkelse. Smaka av med salt och ev mer kryddor.
    • Vispa crème fraiche och färskost tills det tjocknar med elvisp och servera till soppan.