![Det lite fetare lårköttet är perfekt att marinera och steka krispigt i ugn. Det blir väldigt gott till knaprig broccoli med asiatisk touch och den enkla såsen med sting. Spara broccolistjälkarna och hyvla tunt till garnityr.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kycklinglar-med-ugnsrostad-broccoli-och-ingefarssas/3270461355.gif?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Kycklinglår med ugnsrostad broccoli och ingefärssås
![Kycklinglår med ugnsrostad broccoli och ingefärssås](https://cdn-kund.arla.se/recept/kycklinglar-med-ugnsrostad-broccoli-och-ingefarssas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Det lite fetare lårköttet är perfekt att marinera och steka krispigt i ugn. Det blir väldigt gott till knaprig broccoli med asiatisk touch och den enkla såsen med sting. Spara broccolistjälkarna och hyvla tunt till garnityr.
Gör så här
-
- Blanda ihop marinaden. Marinera kycklingen i ca 1 tim.
- Rosta kycklingen i ugn, 175° tills skinnet är krispigt och har en innertemperatur på 72°. Spar skyn till senare.
- Rosta broccolin i ugn, 175° ca 15 min. Fördela vitlök, lök och resten av ingredienserna över broccolin. Rosta ytterligare ca 10 min.
- Slå skyn från kycklingblecket i en kastrull och koka upp. Tillsätt crème fraiche och ingefära. Vispa ihop till en slät sås. Servera kycklingen med ugnsrostad broccoli och ingefärssås.