
Kycklingköttbullar med mathavre, tomatsås och yoghurtdressing


Saftiga kycklingköttbullar med klimatsmarrt mathavre går åt som smör i solsken. Roligt att variera köttbullar med kyckluingfärs och god syrlig sås och dressing.
Gör så här
-
Kycklingköttbullar:
- Blanda färs, ägg, salt och peppar till en jämn smet. Forma till köttbullar och lägg i bleck.
- Tillaga i ugnen på 175° 6-8 min. Stek köttbullarna i smör för fin färg.
-
Mathavre:
- Koka mathavre enligt anvisning på förpackning.
-
Tomatsås:
- Hacka och fräs lök och vitlök i olja på medelvärme, ca 5 min.
- Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen och sjud ca 40 min.
-
Yoghurtdressing:
- Smaka av yoghurten med salt och peppar.
-
Till servering:
- Servera kycklingköttbullarna med matvete och tomatsås. Toppa med yoghurtdressing.