Saftiga kycklingköttbullar med klimatsmarrt mathavre går åt som smör i solsken. Roligt att variera köttbullar med kyckluingfärs och god syrlig sås och dressing.

Kycklingköttbullar med mathavre, tomatsås och yoghurtdressing

Kycklingköttbullar med mathavre, tomatsås och yoghurtdressing

Saftiga kycklingköttbullar med klimatsmarrt mathavre går åt som smör i solsken. Roligt att variera köttbullar med kyckluingfärs och god syrlig sås och dressing.

Gör så här

  • Kycklingköttbullar:

    • Blanda färs, ägg, salt och peppar till en jämn smet. Forma till köttbullar och lägg i bleck.
    • Tillaga i ugnen på 175° 6-8 min. Stek köttbullarna i smör för fin färg.
  • Mathavre:

    • Koka mathavre enligt anvisning på förpackning.
  • Tomatsås:

    • Hacka och fräs lök och vitlök i olja på medelvärme, ca 5 min.
    • Tillsätt övriga ingredienser till tomatsåsen och sjud ca 40 min.
  • Yoghurtdressing:

    • Smaka av yoghurten med salt och peppar.
  • Till servering:

    Servera kycklingköttbullarna med matvete och tomatsås. Toppa med yoghurtdressing.