Bjud gästerna på en smakrik kycklinggryta med couscous. Toppa med granatäpple och en sås med vistost. Kycklinggrytan Doro Wat kryddas med den etiopiska kryddblandningen berbere. Berbere består av bland annat paprikapulver, kardemumma, svartpeppar och chili. Köp färdig eller blanda egen.

Kycklinggryta från Etiopien

Kycklinggryta från Etiopien

Bjud gästerna på en smakrik kycklinggryta med couscous. Toppa med granatäpple och en sås med vistost. Kycklinggrytan Doro Wat kryddas med den etiopiska kryddblandningen berbere. Berbere består av bland annat paprikapulver, kardemumma, svartpeppar och chili. Köp färdig eller blanda egen.

Gör så här

  • Kycklinggryta:

    • Koka äggen hårdkokta. Skala och grovhacka.
    • Smaksätt kycklingen med citronsaft och salt, låt stå kallt ca 30 min. Panera kycklingen i mjöl och bryn hastigt i smör.
    • Fräs lök och vitlök i smör i en gryta. Tillsätt tomatpuré, berberekrydda och späd med vatten. Lägg i kycklingen och koka ca 30 min. Smaka av grytan med salt och peppar.
    • Strö över hackat ägg vid servering.
  • Couscous:

    • Koka upp vatten och blanda med couscous och salt, låt svälla ca 5 min. Blanda ner smöret.
    • Ånga couscousen varm vid servering. Toppa med granatäpple och mynta vid servering.
  • Ostsås:

    • Mixa vitost och crème fraiche. Smaka av med limesaft och finriven vitlök.