![En svensk variant av piccata. En riktigt vällagrad Svecia påminner så mycket i smaken om parmesan att ingen märker skillnaden, förutom på priset. Varför gå över ån efter vatten när vi har så bra svenska vällagrade ostar?](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kycklingfile-svecia-sallad-pa-bulgur-med-inlagda-gronsaker-och-tomatsalsa/1854195634.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Kycklingfilé Svecia, sallad på bulgur med inlagda grönsaker och tomatsalsa
![Kycklingfilé Svecia, sallad på bulgur med inlagda grönsaker och tomatsalsa](https://cdn-kund.arla.se/recept/kycklingfile-svecia-sallad-pa-bulgur-med-inlagda-gronsaker-och-tomatsalsa/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En svensk variant av piccata. En riktigt vällagrad Svecia påminner så mycket i smaken om parmesan att ingen märker skillnaden, förutom på priset. Varför gå över ån efter vatten när vi har så bra svenska vällagrade ostar?
Gör så här
-
- Banka ut kycklingfiléerna tunt, snitta dem ev. i mitten så blir det lättare, salta och peppra lätt. Vänd filéerna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko blandat med ost. Stek de panerade filéerna i smör ca 2 min per sida.
- Koka bulgur i buljongen. Skär de inlagda grönsakerna i jämnstora bitar. Blanda bulgur med grönsaker och olja. Vänd ned ruccola vid servering.
- Blanda samtliga ingredienser till salsan. Smaka av med salt och peppar.
- Servera de ostpanerade kycklingfiléerna med bulgursallad och tomatsalsa.