Kycklingfilé Svecia, sallad på bulgur med inlagda grönsaker och tomatsalsa
En svensk variant av piccata. En riktigt vällagrad Svecia påminner så mycket i smaken om parmesan att ingen märker skillnaden, förutom på priset. Varför gå över ån efter vatten när vi har så bra svenska vällagrade ostar?
Gör så här
-
- Banka ut kycklingfiléerna tunt, snitta dem ev. i mitten så blir det lättare, salta och peppra lätt. Vänd filéerna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko blandat med ost. Stek de panerade filéerna i smör ca 2 min per sida.
- Koka bulgur i buljongen. Skär de inlagda grönsakerna i jämnstora bitar. Blanda bulgur med grönsaker och olja. Vänd ned ruccola vid servering.
- Blanda samtliga ingredienser till salsan. Smaka av med salt och peppar.
- Servera de ostpanerade kycklingfiléerna med bulgursallad och tomatsalsa.