Kyckling med apelsin och paprika

Kyckling med apelsin och paprika

Kyckling med apelsin och paprika

En populära kycklingrätt med apelsinjuice, paprika och chilisås. Kycklingen tillagas enkelt i bleck och serveras med kokt matvete som gärna blandas med färgglada rotfruktstärningar.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Bryn kycklingen i lite av oljan och lägg i bleck.
    • Fräs lök, vitlök, paprika och tomat i resterande olja. Krydda med chilipeppar.
    • Tillsätt crème fraiche, grädde, chilisås och juice. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Tillaga i ugn på 200° ca 20 min.
    • Koka matvetet, blanda med de färkokta rotfruktstärningarna och persiljan. Servera till kycklingen med lite grönsallad.