![Unga människor gillar mat med lite drag i. Slå upp i bleck och låt gärna stå i kylen över natten. Grädda dagen därpå.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kyckling--och-rotfruktsfrestelse/426993916.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Kyckling- och rotfruktsfrestelse
![Kyckling- och rotfruktsfrestelse](https://cdn-kund.arla.se/recept/kyckling--och-rotfruktsfrestelse/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Unga människor gillar mat med lite drag i. Slå upp i bleck och låt gärna stå i kylen över natten. Grädda dagen därpå.
Gör så här
-
- Bryn kycklingstrimlorna med lök. Krydda med salt och peppar. Lägg över i kastrull eller stimkittel.
- Tillsätt chipotle pasta, vitlök, grädde, buljong och crème fraiche. Rör om och koka 10 min.
- Tillsätt potatis och rotfrukter och rör om väl. Ge det hela ett uppkok. Smaka av med salt.
- Smörj ett bleck och ös upp blandningen.
- Grädda i ugn, 160° 30–40 min. Ta frestelserna ur ugnen och strö över ströbröd.
- Grädda ytterligare 10 min på 200° eller tills frestelsen får fin färg.
- Garnera med färskhackad oregano vid servering.