Kvargfylld cannelloni med spenat
Gör så här
-
- Tina spenaten och pressa ur all vätska.
- Blanda spenat och kvarg, smaka av med salt och peppar.
- Fräs lök och vitlök i smör, tillsätt tomatpuré, buljong, salt, kryddor och socker. Späd med vatten till önskad konsistens.
- Fördela tomatsåsen i smorda bleck.
- Lägg spenatblandningen i lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg rullarna på tomatsåsen.
- Bryn smöret. Rör i mjölet och låt fräsa under omrörning.
- Späd med mjölk. Låt koka en stund, smaka av med salt och peppar. Rör i ostcrèmen.
- Häll ostsåsen över de spenatfyllda rullarna.
- Strö över ost. Tillaga i ugn, 225° ca 20 min eller tills rätten fått fin färg.
-
Källa: Arla Köket Guld Ko 2012