Kvargfylld cannelloni med spenat

Gör så här

    • Tina spenaten och pressa ur all vätska.
    • Blanda spenat och kvarg, smaka av med salt och peppar.
    • Fräs lök och vitlök i smör, tillsätt tomatpuré, buljong, salt, kryddor och socker. Späd med vatten till önskad konsistens.
    • Fördela tomatsåsen i smorda bleck.
    • Lägg spenatblandningen i lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg rullarna på tomatsåsen.
    • Bryn smöret. Rör i mjölet och låt fräsa under omrörning.
    • Späd med mjölk. Låt koka en stund, smaka av med salt och peppar. Rör i ostcrèmen.
    • Häll ostsåsen över de spenatfyllda rullarna.
    • Strö över ost. Tillaga i ugn, 225° ca 20 min eller tills rätten fått fin färg.
  • Källa: Arla Köket Guld Ko 2012