Kryddstekt lax, skördesallad och kapriskräm

Kryddstekt lax, skördesallad och kapriskräm

Gör så här

1. Skär laxen i portionsbitar à 150 g. Krydda laxen med kryddmixen och salta. Stek laxen på skinnsidan i smör och baka klart i ugn på 90° till en innertemperatur på 40°.
2. Skålla och dela tomaterna. Lägg på plåt och krydda med salt, socker,
olja, vitlök och timjan. Torka i ugn på 100° med öppet spjäll, 1 – 2 tim.
3. Blanda paprika, rädisor, morötter, rödlök samt varm potatis. Smaka av med olja, vinäger, salt och peppar. Blanda sist i rucola.
4. Mixa äggulor, kapris, senap och vinäger. Tillsätt olja och kör till en
hård majonnäs. Blanda försiktigt i crème fraiche.
5. Lägg upp laxen med tomaterna, salladen och kapriskrämen. Toppa med ost.

Källa: Årets Kock 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen