![Stek laxen hårt och bjud dina gäster på en ljummen, smakrik sallad med säsongens grönsaker. Tomaterna gör du med fördel dagen innan.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kryddstekt-lax-skordesallad-och-kapriskram/2062350050.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Kryddstekt lax, skördesallad och kapriskräm
![Kryddstekt lax, skördesallad och kapriskräm](https://cdn-kund.arla.se/recept/kryddstekt-lax-skordesallad-och-kapriskram/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Stek laxen hårt och bjud dina gäster på en ljummen, smakrik sallad med säsongens grönsaker. Tomaterna gör du med fördel dagen innan.
Gör så här
-
- Skär laxen i portionsbitar à 150 g. Krydda laxen med kryddmixen och salta. Stek laxen på skinnsidan i smör och baka klart i ugn på 90° till en innertemperatur på 40°.
- Skålla och dela tomaterna. Lägg på plåt och krydda med salt, socker, olja, vitlök och timjan. Torka i ugn på 100° med öppet spjäll, 1 – 2 tim.
- Blanda paprika, rädisor, morötter, rödlök samt varm potatis. Smaka av med olja, vinäger, salt och peppar. Blanda sist i rucola.
- Mixa äggulor, kapris, senap och vinäger. Tillsätt olja och kör till en hård majonnäs. Blanda försiktigt i crème fraiche.
- Lägg upp laxen med tomaterna, salladen och kapriskrämen. Toppa med ost.