![Rubba forellen med nymixade frön och pepparkorn. Sotad fisk får en spännande, bränd karaktär. Perfekt ihop med brynt smör och forellrom.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kryddsotad-regnbagsforell-med-brynt-smor/313500604.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Kryddsotad regnbågsforell med brynt smör
![Kryddsotad regnbågsforell med brynt smör](https://cdn-kund.arla.se/recept/kryddsotad-regnbagsforell-med-brynt-smor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Rubba forellen med nymixade frön och pepparkorn. Sotad fisk får en spännande, bränd karaktär. Perfekt ihop med brynt smör och forellrom.
Gör så här
-
- Gnid in forellen med lite olja. Salta lätt på båda sidor.
- Mixa alla kryddor till rubben och krydda forellen på ovansidan. Sota kryddsidan på hällen. Baka i ugn på 100° till en innertemperatur på 42°.
- Bryn smöret. Garnera fisken med forellrom och dill. Häll över det brynta smöret.