![Kokt, krossad potatis som blandas med gräddfil och smör och piggas upp ytterligare med lite citronsaft blir ett uppskattat tillbehör till många rätter på menyn. T ex till ugnsbakad torsk toppad med krispig panko och gremolata.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/krossad-potatis/193964141.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.4,0.51&format=webp&quality=80)
Krossad potatis
![Krossad potatis](https://cdn-kund.arla.se/recept/krossad-potatis/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Kokt, krossad potatis som blandas med gräddfil och smör och piggas upp ytterligare med lite citronsaft blir ett uppskattat tillbehör till många rätter på menyn. T ex till ugnsbakad torsk toppad med krispig panko och gremolata.
Gör så här
-
- Ånga potatisen i ugn till en innertemperatur på 96°.
- Krossa potatisen med smör i blandare med vinge.
- Blanda med gräddfil och smaksätt med citronsaft och salt. Blanda gärna lite slarvigt så det blir potatisbitar kvar.