![De här oststicksen är busenkla att laga och spröda och goda till glöggen. Förvara dem torrt under tättslutande lock så går de att förbereda långt i förväg. Vi har kryddat med pimenton som är ett rökt paprikapulver men cayennepeppar går precis lika bra.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/krispiga-ostpinnar/454727514.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.46,0.41&format=webp&quality=80)
Krispiga ostpinnar
![Krispiga ostpinnar](https://cdn-kund.arla.se/recept/krispiga-ostpinnar/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
De här oststicksen är busenkla att laga och spröda och goda till glöggen. Förvara dem torrt under tättslutande lock så går de att förbereda långt i förväg. Vi har kryddat med pimenton som är ett rökt paprikapulver men cayennepeppar går precis lika bra.
Gör så här
-
- Kavla ut smördegsplattorna.
- Strö ut den rivna osten på en av dem och pudra över cayennepeppar. Lägg den andra smördegsplattan över.
- Kavla och vik, kavla och vik, fortsätt till osten är ordentligt inarbetad i degen.
- Skär tunna strimlor av ostdegen, snurra dem några varv till en spiral och lägg på smörpapper.
- Grädda dem i ugnen i 220° tills de är veckert gyllenbruna. Passa hela tiden för det går fort.
- Strö över flingsalt och låt svalna. Servera direkt.