De här oststicksen är busenkla att laga och spröda och goda till glöggen. Förvara dem torrt under tättslutande lock så går de att förbereda långt i förväg. Vi har kryddat med pimenton som är ett rökt paprikapulver men cayennepeppar går precis lika bra.

Krispiga ostpinnar

Recept av Fredrik Eriksson

De här oststicksen är busenkla att laga och spröda och goda till glöggen. Förvara dem torrt under tättslutande lock så går de att förbereda långt i förväg. Vi har kryddat med pimenton som är ett rökt paprikapulver men cayennepeppar går precis lika bra.

Gör så här

    • Kavla ut smördegsplattorna.
    • Strö ut den rivna osten på en av dem och pudra över cayennepeppar. Lägg den andra smördegsplattan över.
    • Kavla och vik, kavla och vik, fortsätt till osten är ordentligt inarbetad i degen.
    • Skär tunna strimlor av ostdegen, snurra dem några varv till en spiral och lägg på smörpapper.
    • Grädda dem i ugnen i 220° tills de är veckert gyllenbruna. Passa hela tiden för det går fort.
    • Strö över flingsalt och låt svalna. Servera direkt.