![En frasig fläskytterfilé med krämig, syrlig citron- och kapriskräm. Så ser en riktig och modern schnitzel ut. Jag gillar friterat som är lagat med glöd och kärlek på bra råvaror.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/krispig-flaskschnitzel-och-buljongkokta-gronsaker-med-citron--och-kapriskram/3304778748.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Krispig fläskschnitzel och buljongkokta grönsaker med citron- och kapriskräm
![Krispig fläskschnitzel och buljongkokta grönsaker med citron- och kapriskräm](https://cdn-kund.arla.se/recept/krispig-flaskschnitzel-och-buljongkokta-gronsaker-med-citron--och-kapriskram/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En frasig fläskytterfilé med krämig, syrlig citron- och kapriskräm. Så ser en riktig och modern schnitzel ut. Jag gillar friterat som är lagat med glöd och kärlek på bra råvaror.
Gör så här
-
- Banka köttet riktigt tunt, salta och peppra lätt. Vänd köttskivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Fritera i olja, 190° ca 2 min. Låt rinna av på papper.
- Blanda ingredienserna till citron- och kapriskrämen. Smaka av med peppar.
- Ansa gönsakerna och lägg i bleck till hälften täckta med buljongen. Vänd ner vinägern och baka i combivärme, 150° ca 25 min. Lyft grönsakerna och ta med lite av buljongen, krydda med salt och peppar samt garnera med persilja. (Spar buljongen från grönsakerna till t ex soppa.)
- Servera den friterade schnitzeln med citron- och kapriskräm samt buljongkokta grönsaker.