Krispig fläskschnitzel och buljongkokta grönsaker med citron- och kapriskräm

Krispig fläskschnitzel och buljongkokta grönsaker med citron- och kapriskräm

Gör så här

1.Banka köttet riktigt tunt, salta och peppra lätt. Vänd köttskivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Fritera i olja, 190° ca 2 min. Låt rinna av på papper.

2.Blanda ingredienserna till citron- och kapriskrämen. Smaka av med peppar.

3.Lägg grönsakerna i bleck till hälften täckta med buljongen. Vänd ner vinägern och baka i combivärme, 150° ca 25 min. Lyft grönsakerna och ta med lite av buljongen, krydda med salt och peppar samt garnera med persilja. (Spar buljongen från grönsakerna till t ex soppa).

4.Servera den friterade schnitzeln med citron- och kapriskräm samt buljongkokta grönsaker.

Källa: Arla Köket Lunch Årets Kock 2010 Gustav Trägårdh

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen