Krispig fläskschnitzel och buljongkokta grönsaker med citron- och kapriskräm
En frasig fläskytterfilé med krämig, syrlig citron- och kapriskräm. Så ser en riktig och modern schnitzel ut. Jag gillar friterat som är lagat med glöd och kärlek på bra råvaror.
Gör så här
-
- Banka köttet riktigt tunt, salta och peppra lätt. Vänd köttskivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Fritera i olja, 190° ca 2 min. Låt rinna av på papper.
- Blanda ingredienserna till citron- och kapriskrämen. Smaka av med peppar.
- Ansa gönsakerna och lägg i bleck till hälften täckta med buljongen. Vänd ner vinägern och baka i combivärme, 150° ca 25 min. Lyft grönsakerna och ta med lite av buljongen, krydda med salt och peppar samt garnera med persilja. (Spar buljongen från grönsakerna till t ex soppa.)
- Servera den friterade schnitzeln med citron- och kapriskräm samt buljongkokta grönsaker.