En frasig fläskytterfilé med krämig, syrlig citron- och kapriskräm. Så ser en riktig och modern schnitzel ut. Jag gillar friterat som är lagat med glöd och kärlek på bra råvaror.

Krispig fläskschnitzel och buljongkokta grönsaker med citron- och kapriskräm

Recept av Gustaf Trägårdh

En frasig fläskytterfilé med krämig, syrlig citron- och kapriskräm. Så ser en riktig och modern schnitzel ut. Jag gillar friterat som är lagat med glöd och kärlek på bra råvaror.

Gör så här

    • Banka köttet riktigt tunt, salta och peppra lätt. Vänd köttskivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Fritera i olja, 190° ca 2 min. Låt rinna av på papper.
    • Blanda ingredienserna till citron- och kapriskrämen. Smaka av med peppar.
    • Ansa gönsakerna och lägg i bleck till hälften täckta med buljongen. Vänd ner vinägern och baka i combivärme, 150° ca 25 min. Lyft grönsakerna och ta med lite av buljongen, krydda med salt och peppar samt garnera med persilja. (Spar buljongen från grönsakerna till t ex soppa.)
    • Servera den friterade schnitzeln med citron- och kapriskräm samt buljongkokta grönsaker.