En krämig hemgjord pesto på basilika, spenat, Svecia och cottage cheese, blandad med nykokt pasta, är en populär lunchrätt. Servera gärna med ugnsbakade tomater och rostade solroskärnor.

Krämig pasta pesto med tomater

En krämig hemgjord pesto på basilika, spenat, Svecia och cottage cheese, blandad med nykokt pasta, är en populär lunchrätt. Servera gärna med ugnsbakade tomater och rostade solroskärnor.

Gör så här

    • Mixa basilika, spenat, olja och finriven vitlök slätt.
    • Tillsätt cottage cheese och ost och mixa till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar, citronskal och saft.
  • Till servering:

    • Dela tomaterna, lägg i bleck, ringla över lite olja och salta. Baka i ugn på 120° ca 1 tim.
    • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    • Vänd pestosåsen med pastan och toppa med tomaterna, solroskärnor och ev riven ost.