![En krämig hemgjord pesto på basilika, spenat, Svecia och cottage cheese, blandad med nykokt pasta, är en populär lunchrätt. Servera gärna med ugnsbakade tomater och rostade solroskärnor.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/kramig-pasta-pesto-med-tomater/1853521915.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.51,0.51&format=webp&quality=80)
Krämig pasta pesto med tomater
![Krämig pasta pesto med tomater](https://cdn-kund.arla.se/recept/kramig-pasta-pesto-med-tomater/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En krämig hemgjord pesto på basilika, spenat, Svecia och cottage cheese, blandad med nykokt pasta, är en populär lunchrätt. Servera gärna med ugnsbakade tomater och rostade solroskärnor.
Gör så här
-
- Mixa basilika, spenat, olja och finriven vitlök slätt.
- Tillsätt cottage cheese och ost och mixa till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar, citronskal och saft.
-
Till servering:
- Dela tomaterna, lägg i bleck, ringla över lite olja och salta. Baka i ugn på 120° ca 1 tim.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Vänd pestosåsen med pastan och toppa med tomaterna, solroskärnor och ev riven ost.