Krämig kycklinggryta

Krämig kycklinggryta

Krämig kycklinggryta

Mat ska smaka! En lättlagad kycklinggryta med paprika och hetta som eleverna i skolan har som en av sina favoriträtter. Servera med råris och sallad.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Fräs lök, vitlök, paprika och kryddor i olja.
    • Tillsätt kycklingen och bryn lätt.
    • Tillsätt crème fraiche och vatten. Låt småkoka ca 5 min eller tills kycklingen är klar. Smaka av med salt. Red ev med majsstärkelse utrört i lite vatten.
    • Lägg i cornichons och syltlök.
    • Koka riset och servera till grytan med sallad. Toppa ev grytan med tärnad paprika och cornichons.