Kräftströmming med dillpotatismos

Kräftströmming med dillpotatismos

Gör så här

1.Rulla och lägg strömmingen i smorda bleck.

2.Sås:Fräs lök, tomatpuré, dillfrön och dillstjälkar i smör ca 5 min. Tillsätt socker, vin och kräftlagen. Koka 10-15 min. Tillsätt juice samt chilisås och koka ytterligare 15-20 min. Smaka av med salt och peppar.

3.Häll såsen över strömmingen. Stek i ugn, 175° ca 20 min.

4.Dillpotatismos: Koka potatisen och låt den ånga av. Värm mjölken. Mosa potatisen och blanda med smör och hackad dill. Vispa ner den varma mjölken och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar.

5.Garnera strömmingen med kräftstjärtar.

Servera strömmingen med dillpotatismos.

Serveringsportion: ca 400 g
Källa:Arla Köket Mat & Myter 2011/Skolmat till 100

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen