Köttsoppa med mandelklimp
En mustig och härlig köttgryta som kokas i en och samma gryta vilket gör det till en perfekt rätt att laga till många. Specialkost: Går att göra laktosfri genom att byta till laktosfria produkter.
Gör så här
-
Köttsoppa:
- Fräs köttet i ketchup och tomatpuré.
- Tillsätt buljong och lagerblad och sjud tills köttet är klart.
- Tillsätt rotfrukterna, sjud ca 8 min. Smaka av med salt, vitpeppar och lite kryddpeppar.
- Tillsätt purjolöken strax före serveringstillfället.
-
Klimp:
- Koka upp mjölk och grädde.
- Tillsätt mannagrynen, sjud ca 5 min.
- Rör ner äggen och smaka av med kardemumma, bittermandel och smör. Häll klimpen i bleck. Låt svalna.
- Klicka i klimpen i sopptallriken vid serveringstillfället. Klimpen kan serveras varm eller kall.
- Servera med ostsmörgås.