Köttsoppa med mandelklimp

Köttsoppa med mandelklimp

Gör så här

Till köttsoppan:
1. Fräs köttet i ketchup och tomatpuré.
2. Tillsätt buljong och lagerblad och sjud tills köttet är klart.
3. Tillsätt rotfrukterna, sjud ca 8 min. Smaka av med salt, vitpeppar och lite kryddpeppar.
4. Tillsätt purjolöken strax före serveringstillfället.

Till klimpen:
1. Koka upp mjölk och grädde.
2. Tillsätt mannagrynen, sjud ca 5 min.
3. Tillsätt äggen och smaka av med kardemumma, bittermandel och smör. Häll klimpen i bleck. Låt svalna.
4. Klicka i klimpen i sopptallriken vid serveringstillfället. Klimpen kan serveras varm eller kall.
5. Servera med ostsmörgås.

Serveringsportion ca: Soppa 280 g, klimp 40 g
Källa: Det ska vara gott att bli gammal

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen